Kom igång
Supersnabbt intro till PanelistaRekrytera till din panelSkapa en engagerande videofrågaStäll rätt frågorSkapa riktigt bra diskussionerKom igång med touchpoints Ställ flera frågor med surveysRapportverktyget och AI FAQUtforska mer
Lägg till ratings till din touchpointAnvändningsområden för touchpoints och surveysAlla insikter i en samlad rapportFå till bra arbetssätt och struktur Spåra dina touchpointsSamla in feedback under eventDatabehandling på PanelistaEngagera kunderna med din videofråga
Panelisterna gillar enkla och personliga videor, så skippa att involvera din kommunikationsavdelning. Slå helt enkelt på din telefon och spela in en video i stående format. Var personlig och bjud på dig själv. Tänk att du har panelisten framför dig och att ni har ett samtal med varanda, det blir inte bara en skönare och mer avslappnad känsla i videon utan det gör det också enklare för panelisten att relatera till dig som person, och bjuda på sig själv tillbaka.
Beatrice Lindh, verksamhetsutvecklare på Skellefteå kommun, spelar in videofrågor på plats vid skidspåret och isrinken.
Fyra enkla tips för att spela in en videofråga:
- Ställ en öppen fråga. Undvik att skriva ett manus med varje ord du vill säga. Bestäm vad du vill fråga och varför du ställer den frågan. Det gör det enklare att ringa in området och prata fritt kring det. T.ex. Varför…, Vad fungerar bra med…, Vad saknar du… , Berätta om… Psst… här kan du läsa mer tips hur du kan formulera bra frågor
- Gör videon personlig. Använd du-form för att göra det så personligt som möjligt för den som tittar, på så vis blir det inte en fråga till den breda massan. Exempelvis “Vad tycker du om den här idén?”. Samma sak med jag-form, “Jag och mina kollegor undrar” skapar engagemang genom att det är en person som frågar, snarare än företaget.
- Håll videon kort. Någonstans mellan 30-60 sekunder fungerar bra för de flesta fall. I videon kan du beskriva lite bakgrund till frågan innan du ställer den och formulera sedan en lite krispigare, mer kärnfull frågeställning i text.
- Tänk på tajmingen. Utgå från din och dina kollegors tid när ni schemalägger panelfrågan. Om ni skickar ut den på morgonen är det bra om ni har avsatt tid under förmiddagen för att ställa följdfrågor. Det kan räcka med att lägga 15 minuter på förmiddagen och 15 på eftermiddagen. Ställ följdfrågor och delta i diskussionen när frågan är öppen och fånga panelisterna när de fortfarande har frågan top of mind. Videofrågan till panelen är tidsbegränsad och du väljer själv hur många dagar den är ute, vi rekommenderar att frågan är öppen i minst 3 dagar. Det varierar hur ofta man ställer en fråga till sin panel, men ungefär en gång var fjärde vecka är en vanlig rytm.
💥 Ge panelen en extra boost!
Tacka alltid för engagemanget i både kommentarerna och i videofrågorna. Panelisterna vill känna att deras insats uppskattas, så ta dig tid att berätta vad du lärde dig från den tidigare videofrågan när du spelar in en ny. Och när du har gjort något baserat på input från panelen, inled en videofråga med att berätta det!